Ulla Andersson

Ekonomichef

Ulla är delägare och GBM Marin ekonomichef. Sedan några år tillbaka så har dock Ulla valt att dra ner på sitt dagliga engagemang i företaget men har fortfarande kvar det övergripande ekonomiska ansvaret och som ser till att vi sköter våra förpliktelser gentemot banker. leverantörer och myndigheter på ett korrekt sätt.

I övrigt är det Ulla som har den mesta erfarenheten och som varit med längst i företagets olika verksamheter. Redan som tonåring började hon att jobba i konserv fabriken Havsten Caning. Arbetsuppgifterna på den tiden skiljde sig mellan att skala räkor, polera konservburkar och väga upp kryddblandningen till företagets berömda ansjovis med namnet Hertigens. Under årens lopp så ändrades arbetsuppgifterna och efterhand som omsättning ökade, så tog Ulla över företagens redovisningar och ekonomiska ansvar.

Ulla har under alla åren haft ett nära förhållande till båtar och sjölivet, och redan som mycket ung var hon en av de få i Havstenssund som hade tillgång till en egen båt. En 4,5 meters öppen plastbåt med en 10 hk Johnsson. Toppfart på 18 knop, och på den tiden var det inte många som körde fortare än vad Ulla kunde gjorde. Otaliga badturer blev det till favoritstranden på Havsten som gick under namnet, Snäckis,
Även idag har Ulla en egen båt, men idag är det en Buster XXL  med en 115 Yamaha som gäller. En perfekt båt för såväl badturer som till hummerfisket under höstarna.