Solceller på hela verkstads taket

GBM Marin har sedan många år jobbat aktivt för att bidra till en så bra miljö som möjligt kring båtlivet som möjligt. Redan för 25 år sedan år anlade vi den första  reningsanläggningen för att kunna ta hand om spolvatten från botten tvättning. (Långt innan det ens fanns några krav på detta.)
Och vi fortsätter att jobba vidare inom de områden där vi tror att det gör största nyttan, och har därför nu täckt in hela verkstads taket i Havstenssund med solceller. Efter en dryg månads drift har vi dessa producerat 11 MWh som vi därmed kunnat minska vårt eget elberoende med. En plan för att täcka in även våra mycket stora tak på förvarings/monterings anläggningen på Haga finns också i tankarna.

Vi väntar även sedan en länge på vår nya stora höglyftande eltruck till Haga, som vi hoppas skall bidra att sänka våra utsläpp, och inte inte minst förbättra våra medarbetares  arbetsmiljö. Det blir mycket spännande att prova denna under hösten.

Att vi sedan tidigare jobbar med marknads ledande tillverkare av motorer till de båtarna vi säljer ser vi som en självklarhet då dessa har kraft nog att hela tiden utveckla nya snålare och allt renare motorer för varje år som går.

 

 

 

Publicerat 2023-06-10