GÄSTHAMNEN


Sjömack

GBM gjorde under 2014/15 en mycket stor investering i marinstationen. Tankar, rör och pumpar är helrenoverade alt utbytta. Påfyllning från tankbilarna sker nu enligt gällande krav med gasåtervinning. Vi har även investerat i ett nytt elektroniskt avläsningssystem som varnar för läckage och vattenförekomst i tankarna. Vi vågar påstå att vi idag har kustens mest uppdaterade marinstation, och hos oss får du garanterat inget vatten eller andra föroreningar i bränslet då du fyller upp. Här kan du tanka året runt varje dag mellan 06 – 22. Blyfri bensin 95 oktan och diesel utan tillsatser av RME.

Minilivs

Under sommaren utökar vår minilivs med färskvaror, glass, dricka och lite av det mesta. Färskt bröd och bakverk varje morgon.

Gästhamn

Mellan 12-14 platser längs med vår flytbrygga, eller ett 2o tal om man ligger i bredd. Toaletter, dusch, landström, sopor och vatten.

Servering och skaldjursbutik på bryggan

Under högsäsongen kan Ni handla skaldjur och diverse anrättningar från havet mitt i gästhamnen.  Ett smakfullt utbud av lunchrätter serveras av Havstens Deli

Skaldjurscafe i södra hamnen

Är Ni sugen på en skaldjursgryta från Havstenssund, eller kanske en öl och hamburgare så finner Ni detta i södra hamnen, ca 500 meter från gästhamnen.

Utflykter

Havstenssund ligger i så långt västerut du kan komma på fastlandet i Sverige. Havets E6 går precis utanför bryggorna. Om du väljer sjövägen så ligger vi verkligen centralt till! Väljer du att åka söderut kommer du ut i Väderöfjorden och vidare mot Grebbestad och Fjällbacka, och åker du  västerut kommer du till vackra Väderöarna som ligger några få distansminuter söder om Havstenssund. Åker man istället norrut så passerar du Resö innan du kommer ut i Kosterfjorden med ett myller av kobbar och skär där du kan lägga till. Här har man nära till Norge och till småstadspulsen i Strömstad.

Gillar du att gå på promenader så kan du ta en tur på Trossö-Kalvö-Lindö, Detta är en promenad över tre öar med skiftande naturupplevelser.  Efter en dryg timma så kommer du fram till södra delen av Kosterfjorden och landets enda marina naturreservat. Du kan också kan du välja att gå på spången genom Sunnegapet. Detta är en brygga som hänger på berget och som leder dig från den södra hamnen, genom den trånga passagen där tusen tals båtar passerar varje sommar tätt intill berget, och vidare till badstranden.

Eller varför inte följa vägen genom den trånga klyftan i berget, som leder dig helt från samhället och upp på toppen av Sunneberget med utsikt över ”världens vackraste skärgård”.

Visste du att våra vackra solnedgångar här är rankad på världens topp 20 lista, före Rio och många andra lite mera kända ställen?