Test text

GBM:s lager och monteringshall på Haga

Fortsatt expansion-en förutsättning i framtiden.

Vi går nu in i företagets 76:e säsong i båt branschen - ett år med rekordstora investeringar.

2020 års säsong blev företagets mest framgångsrika genom tiderna med en ökad försäljning av båtar med 43%.  GBM Marins omsättningen ökade till närmare 120 miljoner kr exklusive moms på marina produkter. Flera kunder än någonsin har under året valt att ge oss deras förtroende att bli deras partner och leverantör av allt som rör båtliv. Ett förtroende som vi tackar för och skall göra vårt bästa för att förvalta på bästa sätt.

Måste erbjuda helheten

Att sälja båtar utgör enbart en del av det som vi måste kunna erbjuda våra kunder. Allt flera kunder förväntar sig att kunna bli helkunder, och kraven på oss ökar ytterligare inte minst när det gäller service och förvaringsmöjligheter under vintern. Trots att vi redan tidigare har haft plats för närmare 300 vinterförvaringar så räckte detta inte på långa vägar till utan vi blev tyvärr tvingade att tacka nej till flera kunder under hösten. Vi tog därför beslutet att påbörjar arbetet med att bygga ytterligare en lika stor hall på vår Haga anläggning, ett arbete som nu påbörjats efter det att vi fått alla tillstånd klara. Under sensommaren räknar vi därför med att vara klara och kan då erbjuda en ca 3.700 kv.m inomhus hall.

Godkänd och säkrad hall helt byggd att vinterförvara båtar.

För att kunna få förtroendet att ta hand om kundernas ögonstenar under hela vintern så förutsätter det att vi kan erbjuda torra, frostfria och "dammfria" lokaler. Sedan måste dessa vara försedda med omfattande direktkopplade larm, larmcentral med direktkopplade kameror för övervakning såväl av stöld, och inte minst brand. Samt väktartjänster nattetid etc. Men det är också en förutsättning för att vi skall vara säkra på att vi uppfyller de krav som vårt eget men även våra kunders försäkringsbolag ställer för inte skall riskera stå utan försäkrings skydd vid skada. Och det gör vi absolut !

Bättre arbetsmiljö

Men vi bygger inte nya isolerade lagerhallar enbart för att båtarna skall förvaras säkert, utan lika mycket för att vi som jobbar med båtarna måste kunna göra detta under så goda förutsättningar som möjligt. Och skall vi i framtiden vara en attraktiv arbetsplats och därmed kunna knyta de bästa medarbetarna till oss,  så förutsätter detta en bra arbetsmiljö hela året om.

Stora utställningsytor:

En stor del av den nya lokalen kommer att användas för utställningsändamål, och med en porthöjd på 6 meter och takhöjd på 9 meter så kommer vi att kunna få plats med det allt vi representerar idag. Att kunna visa upp hela sortimentet upp till 40 fotare inomhus i värme är en förutsättning för att kunna jämna ut säsongen över hela året.

Men det händer mera, både i år och absolut i framtiden.

Det är inte enbart en ny stor hall som vi beslutat oss för under året,  utan vi har flera stora projekt och förändringar på gång.
Om GBM MARIN även i framtiden skall kunna vara kundernas förstahands val, och skall vi fortsätta att vara intressanta som en stark samarbetspartner för våra nuvarande och även framtida leverantörer, så måste vi hela tiden vidareutvecklas.

Så det kommer mera ……..!

 

 

Publicerat 2021-03-24