Nu kommer Grandezza modell 2020

Samtliga årets Grandezza modeller är sedan en längre tid helt slutsålda, och i veckan fick vi in den första Grandezza 34 OC av 2020 modell (även den kundsåld)

När det gäller Grandezza 34-2020 så blir det enbart detaljförändringar på själva båten. 34:an är ju bara två år och man är från varvets sida mycket försiktigt att göra några stora förändringar på denna båten som blivit en av varvets verkliga storsäljare på de flesta marknader.

Det som kommer att bli den största förändringen inför 2020 är motorerna.  Volvo Penta presenterade för bara någon vecka sedan en helt ny och uppgraderad motorserie med bl.a helt nya hydrauliska drev som tål ännu större motoreffekter än de tidigare mycket välbeprövade. Detta innebär för kunden tystare växlingar, ny "slirfunktion" som gör att man kan köra lugnare i hamnen. Elektriskt styrning, längre service intervall  mm.

Den motorn som säkerligen kommer att bli den mest populära i 34:an nästa år är nya D6-380 hk. Toppfarten ökar med ett par knop, ännu bättre bottendrag och enligt uppgifter från Volvo Penta även lägre bränsleförbrukning.  Vi håller på med provkörning inför kundleveransen i veckan som kommer och vi som kört är alla positivt överraskade över denna nya drivlinan på 2020 modellerna.

 

 

 

 

Publicerat 2019-07-06