Snart inviger vi en ny båthall.

Ytterligare ett stort steg framåt för GBM Marin.

För drygt 10 år sedan så byggde vi en stor förvaringshall på Haga, strax söder om Havstenssund. Vi köpte då 25.000 kv.m mark och byggde en stor hall på 1.800 kv.m med stor takhöjd för att kunna förvara båtar i flera nivåer.
Vi ansåg då att den hallen kommer täcka vårt behov för "all evig framtid"

Men antalet kunder som ger oss sitt förtroende att ta hand om deras båtar även under vintern har vida överträffat våra lagringsmöjligheter och vi har tyvärr varit tvingade att tacka nej till ett stort antal som önskat att bli helkunder.
Dessutom har båtarna vi representerar ökat i storlek och under den tiden vi inte kan ha våra demobåtar i sjön har vi haft begränsade möjligheter att visa upp dessa på ett bra sätt. Under hösten 2020 tog vi därför beslutet att bygga ytterligare en  stor hall på Haga, dels för att kunna förvara båtar men även för att kunna visa hela vårt sortiment i värme hela året.

Att genomföra detta bygge mitt under vår mest intensiva säsong någonsin har varit en utmaning för alla oss som jobbar på GBM, men det har lyckats. Det har även under de senaste åren tillkommit nya krav, bl.a när det gäller brandsäkerhet och larm. Men med ett bra samarbete med flera lokala företag inom byggsektorn samt även räddningstjänsten och byggnadsavdelningen på kommunen så börjar vi nu se vi fram mot invigning.

En riktigt marina skall ligga vid havet!

Även om vi  gjort stora investeringar på Haga som fortsätter vi att utveckla vår huvudanläggning som ligger helt invid farleden i Havstenssund. Vi har alltid hävdad att en båtfirma skall ligga vid havet. GBM:s stora fördel tack vare vårt sjö nära läge är att vi oftast kan erbjuda våra kunder provkörningar under stora delar av året.  Och att vår verkstad har möjligheter att kontrollera alla sjösatta båtar i sitt rätta element innan leveransen. En trygghet för båten oss och kunden.

Men det kommer mera.

Att sluta att utvecklas innebär tillbakagång det är ett bekant begrepp som gäller även marinbranschen.  Därför har vi under alla år haft en fast målsättning att hela tiden utveckla och återinvestera stora delar av våra vinster i företaget.
Skall vi även i framtiden fortsätta att vara framgångsrika, kunna erbjuda en bra arbetsmiljö och attrahera de mest kompetenta medarbetarna samt även i fortsättningen representera marknadens mest kända varumärken så blir detta ännu viktigare i framtiden.

Så, det kommer mera..!!  och vi siktar vidare mot företagets 78:e år i båt branschen 

Publicerat 2021-10-10